Translate to any language:

VARMRÄTTER


Inbakad kassler




4 - 6 pers.

3 smördegsplattor
800 gram benfri kassler
150 gram vitlöksost (helst Cantadou)
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
1/2 dl finklippt persilja
1 ägg till pensling

Tina smördegsplattorna och lägg två stycken omlott på längden och kavla ut till en botten.
Rör vitlöksost, crème fraiche, persilja och pressad vitlök till en sås och skiva kasslern.
Ställ kasslerskivorna med sås emellan på smördegsbottnen så kasslern ser hel ut.
Bred resten av såsen över kasslern.
Kavla ut den tredje smördegsplattan så den täcker kasslern.
Vik upp kanterna på smördegsbottnen runt kasslern och täck med locket.
Pensla skarvarna med ägg och fäst ihop till ett tätt paket.
Hit går det bra att förbereda och förvara i kylen. Sista steget gör du när det är dags för middag.
Pensla hela paketet med ägg och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 30 minuter.


måndag 01 juni 2015


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept