Translate to any language:

VARMRÄTTER


Fransk fläskfilégryta


4 pers.
 


600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Arla® Svenskt Smör
3⁄4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1⁄2 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 msk dijonsenap
1 dl riven Kvibille Präst®

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min.
Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja.
Servera med kokt ris och grönsaker.
 


tisdag 08 december 2015


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept