Translate to any language:

VARMRÄTTER


Fläskfilé med apelsinsås


4 pers.
 

600 g fläskfilé
Salt
Peppar
2 msk smör
1 gul lök
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
Saften av 2 apelsiner
ca ½ tsk maizena+vatten
Skalet av 1 apelsin

Potatistoppar:
3 portioner potatismos
2 äggulor
1 dl riven ost
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Tillaga potatismoset enligt anvisningarna, men ta en aning mindre vatten så moset blir fast. Rör ner äggulor och riven ost i moset och smaka av med satl och peppar. Spritsa eller klicka ut moset till toppar på bakplåt.
Ta bort fett och hinnor på fläskfilén och dela den i tre bitar. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Flytta över köttet till en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 15 minuter tillsammans med potatistopparna.
Fräs löken mjuk i stekpannan. Häll på vatten, buljongtärning och apelsinsaft och koka såsen i 5 minuter. Red såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten.
Skär apelsinskalet i tunna skivor och koka dem mjuka några minuter i vatten. Låt rinna av.
Skär köttbitarna i cm-tjocka skivor och lägg ner dem i såsen. Strö över apelsinskalen och servera med potatistoppar och någon kokt grönsak.


torsdag 30 juni 2016


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept