Translate to any language:

VARMRÄTTER


Fläskfilé med ostsås


 



4 personer

600 g fläskfilé
Smör till stekning
1 gul lök
2 msk smör
1 påse färsk spenat, ca 150 g
Salt
Peppar

Ostsås:
75 g ädelost
2 dl crème fraiche
2 krossade vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Till servering:
Potatisrösti
Grönsallad

Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa fläskfilén ren från fett och hinnor. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor och banka ut dem med handen. Stek skivorna hastigt på båda sidorna i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör utan att den får färg. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med tills den faller ihop. Salta och peppra. Lägg spenaten vid sidan om köttet i formen.
Mosa osten, blanda den med crème fraichen och rör till en slät sås. Smaksätt med vitlökskrosset. Salta och peppra och häll såsen i formen. Gratinera i ugnen tills såsen har fått fin färg, ca 15-20 minuter.
Laga till den frysa röstin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med en blandad grönsallad.

 


söndag 12 mars 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept