Translate to any language:

VARMRÄTTER


 Choucroute garnie (Surkålsgryta)

 

 

4-6 pers.



800 g surkål
1 gul lök
1 äpple
2-3 msk smör
200 g rimmat sidfläsk i bit
2 lagerblad
1 tsk kummin
5-6 enbär
2 krm nymalen svartpeppar
5 dl torrt vitt vin, gärna riesling
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g rökt sidfläsk i bit
300 g kassler
400-500 g bratwurst eller annan god korv

Till servering
Finhackad persilja
Stark fransk senap
Ev. kokt potatis

Skölj surkålen i kallt vatten i durkslag, låt rinna av väl. Strimla löken, skala, kärna ur och klyfta äpplet. Fräs lök och äpple i smöret under omrörning ca 3 min.
Häll ner kål, lagerblad, kummin, enbär, peppar, vin, vatten och smulad buljongtärning. Tryck ner den rimmade fläskbiten till mitten av kålen. Sjud grytan under lock ca 1 timme, späd ev med mer vatten.
Lägg ner rökt fläsk, sjud 10-15 min till. Tillsätt kassler och korv, sjud ytterligare 15 min. Ta upp kött och korv, skiva köttet och dela korvarna. Lägg tillbaka i grytan, strö över persilja och servera med senap och ev potatis. Eller lägg upp surkålen på ett stort fat och fördela köttet över

 

 


söndag 21 maj 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept