Translate to any language:

VARMRÄTTER


 Baconlindad fläskfilé med rösti

 

 Antal portioner: 4

600 g fläskfilé
140 g bacon
Torkad aprikos
Vitlök
Salt
Peppar
2 msk rosmarin, finhackad
Stekgarn
8 kokta potatisar
2 msk rosmarin, finhackad
Salt
Peppar
Smör och olja att steka i
1 bananschalottenlök
2 dl crème fraiche

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa fläskfilén och krydda den runt om med salt och svartpeppar. Skär ett snitt längs med filén och fyll med en blandning av finhackade aprikoser, finhackad vitlök och rosmarin.
Öppna paketet med bacon, plocka bort två skivor bacon och lägg ut resten på en stor skärbräda, sida vid sida.
Lägg fläskfilén på skärbrädans nedre kant ovan på baconet och linda sedan in filén med baconskivorna så att den täcks helt.
Fäst baconet genom att linda fläskfilén med stekgarn.
Bryn därefter köttet i en stekpanna med smör och olja på hög värme tills den fått fin färg runt om.
Lägg filén i en ugnfast form om inte stekpannan är ugnsfast, och stek i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills fläskfilén är genomlagad.
Under tiden som fläskfilén är i ugnen är det dags att göra såsen. Hacka de två överblivna baconskivorna och fräs detta knaprigt i en stekpanna. Tillsätt hackad schalottenlök på slutet och låt det fräsa med en kort stund.
Låt svalna något och mixa sedan tillsammans med lite crème fraiche till en slät kräm. Blanda ner resten av crème fraichen och smaka av med salt och svartpeppar.
Riv kokt potatis och krydda med rosmarin, salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja och fräs små portions-röstis tills de fått fin gyllenbrun färg på båda sidor. Tänk på att inte ha för hög värme så att potatisen inte bränner.
Låt gärna fläskfién vila ca 10 minuter innan du skär upp den i lite tjockare skivor och serverar med rösti och baconkräm.
 

 


fredag 06 oktober 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept