Translate to any language:

VARMRÄTTER



Currystekt blomkål med bräckt kassler

 

 

Antal portioner: 4


4 port ris eller annat gryn
1 litet blomkålshuvud
2 msk olja
1 tsk curry
salt och peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mango chutney
ca 500 g skivad kassler
1/2 ask gräslök (à 20 g)

Tillaga riset enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och skär blomkålen i bitar.
Stek blomkålen mjuk i hälften av oljan. Krydda med curry och salt mot slutet av stekningen.
Häll grädden och mango chutneyn i en kastrull. Koka i några minuter och smaka av med salt och peppar.
Stek kasslern i resten av oljan på hög värme.
Skär gräslöken fint.
Servera kasslern tillsammans med blomkål och sås. Toppa med gräslöken.


söndag 17 december 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept