Translate to any language:

VARMRÄTTER



 Frittata med bacon och purjo

 

 

Antal portioner: 4
 

1 stor purjolök
1 lök
1 paket bacon (à 140 g) eller tärnat sidfläsk
4 - 5 kokta kalla potatisar
salt och svartpeppar
ca 8 ägg
1 dl crème fraiche
1 dl riven ost gärna västerbotten eller parmesan
grovhackad persilja till servering


Snitta purjolöken på längden, skölj ordentligt och strimla den. Skala och hacka löken. Fräs löken och purjon tillsammans med tärnat bacon i en stor stekpanna utan att purjon tar färg. Tillsätt ev olja.
Tärna potatisen och rör ner den i lökfräset. Smaka av med salt och peppar.
Vispa ihop 2/4 av äggen med crème fraichen. Rör ner resten av äggen. Häll äggsmeten i stekpannan, sänk värmen, lägg på ett lock och låt det hela stelna i ca 7 minuter.
Fördela osten över frittatan och låt den smälta, ca 5 minuter.
Avsluta gärna med ett extra varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt tillsammans med grovhackad persilja över frittatan. Servera med en stor matig sallad och bröd.
 


onsdag 27 december 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept