Translate to any language:

VARMRÄTTER



Kassler med harissacouscous

 

 

Antal portioner: 4
 

Kassler
1 gul lök
100 g sugarsnaps
400 g kassler
2 msk olja
1 msk riven, färsk ingefära
1/2 tsk salt
1 krm peppar
65 g färsk spenat

Till servering:
sweet chili

Harissacouscous
2 ½ dl couscous
5 dl vatten
2 tsk harissa
1 dl skalade mandlar
1 dl ekologiska russin
bladpersilja
2 msk olivolja
salt

Kassler
Skala och hacka löken. Skär kasslern i strimlor.
Fräs lök, suger snap peas och kassler i oljan i en stor stek- eller wokpanna. Krydda med ingefära, salt och peppar.
Vänd ner kasslerblandningen i couscousen och blanda ner spenaten. Servera med sweet chili

Harissacouscous
Blanda vatten, olivolja, 1 tsk harissa och en nypa salt i en kastrull. Låt det koka upp. Häll i couscousen, mandlarna, russinen och rör om, och låt det svälla

När couscous är färdigt, blanda runt couscousen och vänd ned rikligt med hackad bladpersilja och ringla över lite olivolja. Lägg upp den på ett fat.
Om man vill ha lite kryddstarkare kan man dutta på resten av harissan över couscousen.


lördag 30 december 2017


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept