Translate to any language:

VARMRÄTTER



 Fläskfilé med potatisgratäng

 

Antal portioner: 4
 

1 fläskfilé, ca 700 g
4 skivor parmaskinka
1 tsk rivet citronskal
2 msk finhackad basilika
1 dl riven västerbottenost
Salt
Peppar

Sås:
2 dl kraftig kalvbuljong, inkl steksky
2 dl grädde
Ev 1 tsk majsstärkelse

Ugn 225°

Putsa filén fri från hinnor. Skär en djupt snitt längs med hela filén men inte rakt igenom.

Hacka parmaskinkan och blanda med citronskal, basilika, ost, salt och peppar.

Fyll filén med blandningen. Bind ihop filén med snöre eller tandpetare.
Krydda köttet runtom med salt och peppar.
Bryn filén i en stekpanna så att den får fin färg.
Flytta över filén till en ugnsform.

Stek filén ca 20-30 minuter.

Såsen:
Koka ur stekpannan med buljong och grädde, reducera till hälften.

 


tisdag 09 januari 2018


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept