Translate to any language:

VARMRÄTTER


Wokat ingefärsfläsk med aprikoser



 

 

Antal portioner: 4



400 g strimlat bogfläsk
eller färsk skinka
2 tsk malen ingefära
salt, peppar
1–2 msk neutral olja
3 klyftade gula lökar
2 dl creme fraiche
200 g torkade aprikoser
2–3 msk strimlad gari (inlagd
ingefära, finns på sushihyllan)

1 Pudra köttet med ingefära, salta och peppra. Hetta upp oljan i stekpanna, fräs hälften av köttet i taget till fin färg på hög värme, ta upp.
2 Sänk till knapp medelvärme och fräs löken mjuk under lock, cirka 5 minuter. Lägg tillbaka köttet och rör i creme fraiche och aprikoserna.
3 Låt puttra under lock 5 minuter, smaka av såsen med mera salt och peppar.
4 Blanda i inlagd ingefära strax före servering. Bjud kokt ris och blandad grönsallad till.

 


söndag 27 maj 2018


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept