VARMRÄTTER

 

Falugryta med äpple


4 pers.

400 gram Falukorv
2 syrliga äpplen
100 g Rotselleri
1 brk Krossade tomater
10 st Oliver (gröna el. svarta)
2 dl matlagningsgrädde
2 msk Matfett till stekning
Salt & peppar
Persilja till garnering

Tillbehör:
1 Baguette

1. Skär falukorven i bitar. Ta bort äpplets kärnhus och hacka äpplen och rotselleri grovt. Skiva oliver.
2. Koka rotselleri tills den mjuknat (al dente) i cirka 8-10 minuter. Ta ur, låt rinna av.
3. Stek falukorv i lite matfett på medelvärme i cirka 4 minuter. Rör om.
4. Tillsätt i pannan rotselleri, krossade tomater, oliver, grädde och äpple. Salta och peppra. Låt småkoka 3-5 minuter.
5. Lägg upp och garnera med persilja.



 


30 augusti 2013

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept