VARMRÄTTER

 

Isterbandsgratäng


4 pers.
1 tim.


5 Isterband
0,6 kg Potatis (mjölig sort)
2 Gula lökar
½ dl Grädde
1 tsk torkad Basilika
50 g Cocktailtomater
25 g Smör
5 dl Mjölk
2 Ägg
½ dl Ströbröd
Salt & peppar

1. Skala och koka potatis tills mjuk.
2. Skala och hacka lök. Skär upp isterband och ta ut köttet. Hacka grovt.
3. Fräs lök i stekpanna på medelvärme. Tillsätt isterband och fräs några minuter till. Tillsätt basilika och grädde. Ta bort från värmen.
4. Sätt ugnen på 200°C.
5. Halvera tomater. Rör ner med isterbanden.
6. Mosa potatis med smör och en del av mjölken till en lagom konsistens. Salta och peppra.
7. Vispa ihop resten av mjölken och ägg. Salta och peppra.
8. Lägg isterbanden i botten på en ugnsfast form. Spritsa potatismos längs kanterna. Häll i äggstanningen. Strö över ströbröd. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.


 


26 september 2013

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept