VARMRÄTTER

 

Kryddiga korvar på lök- och tomatbädd


4 personer

4 kryddiga korvar, (à 100 g) (Allra helst Änglamarks chorizo)
3 rödlökar
500 g små kvisttomater
3 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk strösocker
2 msk balsamvinäger
3 msk persiljeblad

1. Sätt ugnen på 225º. Skala och skiva löken. Halvera hälften av tomaterna, låt resten vara hela. Blanda lök, tomater och olja i en ugnssäker form. Salta och peppra.
2. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
3. Sänk ugnsvärmen till 175º. Picka korven med en gaffel. Strö sockret över tomat- och lökblandningen. Lägg på korvarna. Tillaga ytterligare ca 15 min. Ringla över balsamvinäger.
Garnera med persiljeblad.


21 januari 2014

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept