Translate to any language:

VARMRÄTTER

 

Falukorvsgratäng provençale

 


4 port.

600 g falukorv
500 g färskpotatis
3 tomater, (ca 300g)
2 squash, (ca 600 g)
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl mellangrädde
1 tsk basilika
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven västerbottenost
Färsk basilika

Sätt ugnen på 225°. Dra skinnet av korven, borsta potatisen. Skiva korv och tomater i 1/2 cm tjocka skivor och squash och potatis i mm-tjocka skivor.
Varva korv, potatis och grönsaker i en ugnssäker form. Blanda grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll det över gratängen. Strö över ost.
Stek gratängen mitt i ugnen ca 40 min tills den har fått fin färg och potatisen är mjuk.
 


22 december 2014

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept