Translate to any language:

VARMRÄTTER

 

 Spansk tortilla med chorizotopping

 


4 portioner

6 medelstora kokta färskpotatisar
1 knipplök eller 1/2 gul lök
Olivolja till stekning
Salt
Nymalen svartpeppar
6 ägg

Topping
200 g stark chorizo, skivad
1 gul paprika, urkärnad, i bitar
ca 150 g babyspenat, sköljd

Skiva potatisen och skala och skiva löken.
Stek löken mjuk i olja i medelhet panna. Den ska inte ta färg. Tillsätt potatisen och stek ytterligare några minuter. Salta och peppra. Vispa äggen lätt och slå dem över potatisen i pannan. Stek tills ägget börjar stanna, vänd sedan med hjälp av en stor tallrik och stek ytterligare ett par minuter.
Stek under tiden den skivade korven till fin färg i het panna, tillsätt paprikan och stek ett par minuter och rör till sist i spenaten, som bara ska slakna i pannan. Smaka av.
Skär tortillan i tårtbitar och servera med det kryddiga korvfräset.
 


02 januari 2015

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept