Translate to any language:

VARMRÄTTER

 

 

Ugnsbakad falukorv med rotsellericrème

 


4 personer

500 g falukorv
1 tomat
4 msk skånsk senap
100 g riven ost,

Crème:
600 g rotselleri
1 gul lök
1 dl lätt crème fraiche

Sätt ugnen på 225°. Gör ca 10 djupa snitt i korven och lägg den i en ugnssäker form. Skiva tomaten. Tryck ner skivorna i korven. Bred på senap och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
Skala selleri och lök och skär i mindre bitar. Koka selleri och lök mjuka i saltat vatten. Sila bort vätskan och mixa slätt med crème fraiche. Smaka av med salt.
Lägg upp korv och crème på ett fat och strö över krasse före servering. Servera gärna med en sallad.


14 mars 2015

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept