Translate to any language:

VARMRÄTTER

 

 

Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål

 


4 pers.


 

4 port ris eller annat gryn
300 g blomkålshuvud
1 tsk spiskummin
520 g merquez (lammkorv)
75 g bistrosallad

Ärthummus
Ca 250 g gröna ärter
1 kruka mynta
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
Salt
Peppar

Orientaliska smaker och dofter trängs i köket! Den knallgröna ärthummusen blir ett perfekt tillbehör till den smakrika korven och rostad blomkål med smak av spiskummin.

Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.

Ärthummus:
Tina ärterna genom att lägga dem i en sil och spola dem under kranen. Mixa dem med mynta, skalad vitlök och olivolja, smaka av med salt och peppar.

Skär blomkålen i mindre bitar. Rosta dem i en stekpanna och krydda med spiskummin, salt och peppar.

Stek korven och servera med ärthummus, ris och de rostade grönsakerna blandade med salladen.

 


24 maj 2017

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept