Translate to any language:

VARMRÄTTER

 

 

Raita med kryddig korv och rostad färskpotatis

 


4 pers.

600 g chorizo
800 g små färskpotatisar
3 msk olja
salt
Peppar

Raita
5 dl naturell yoghurt
1 gurka
1/2 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja
1/2 tsk salt
Några krm nymalen svartpeppar

Raita:
Häll yoghurten i ett kaffefilter att rinna av i 30-40 minuter.

Koka potatisen mjuk, låt ånga av.
Skala gurkan. Dela den på längden och skrapa ur kärnorna med en tesked. Skär gurkan tvärs över i ca 1 cm tjocka skivor.
Stek korven på medelhög värme runt om i ca 10 minuter tills den fått fin yta. Håll varmt.
Dela potatisen och stek den i en het stekpanna med olja i ca 10 minuter. Vänd potatisen då och då. Krydda med salt och peppar.
Blanda yoghurten med gurka, spiskummin, pressad vitlök och finhackad persilja. Rör ner salt och svartpeppar.
Dela korven och lägg upp på tallrikar. Skeda upp raitan bredvid och avluta med att lägga på potatisen.


26 oktober 2017

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept