Translate to any language:

VARMRÄTTER

 

 

Falukorvsgratäng


4 pers.
 

800 g potatis, gärna mjölig
25 g smör
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk neutral olja
1 gul lök, klyftad eller hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
400 g falukorv, i mindre bitar
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 msk senap
1 dl lagrad riven ost

Servering
Garnera gärna med persilja.

 Ugnstemperatur
200º

1
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa och tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
2
Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och korv ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning någon minut till. Häll i tomater och senap och låt småputtra ca 3 min.
3
Skeda upp potatismoset i en gratängform längs kanterna och lägg korven i mitten. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen till fin färg.


Tips
 Ta vara på potatismoset som ev blivit över från gårdagens middag.
 


16 februari 2018

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept