Translate to any language:

VARMRÄTTER

 

 

Italiensk korv med basilikarisoni


4 pers.
 

550 g falukorv
8 marinerade soltorkade tomater
½ kruka basilika
1 dl riven parmesanost

Risoni:
3 dl risoni, (250 g)
7 dl grönsaksbuljong, (tärning + vatten)
150 g sockerärter
3 färska gula lökar med blast
1 dl riven parmesanost,
2 krm svartpeppar
½ kruka basilika

1. Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven men inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och skär dem mitt itu. Repa bladen från basilikan. Fyll skårorna i korven med tomater och basilika.
2. Lägg korven i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
3. Koka risonin i grönsaksbuljongen utan lock ca 11 min.
4. Ansa och strimla sockerärter och lök. Rör ner sockerärter och lök i risonin när 2 min återstår av koktiden. Krydda med peppar. Strimla basilikan och rör ner den i risonin. Servera risonin till korven.

 


20 juni 2018

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept