VARMRÄTTER

 

Falukorv med blomkålsmos


4 portioner
400 g falukorv
1/2 aubergine
1/2 squash
Smör
Salt och svartpeppar
1 äpple
4 msk senap

Blomkålsmos med gräslök:
1 blomkålshuvud
1/2 dl grädde
Salt och vitpeppar
2 msk hackad färsk gräslök

Tillbehör:
Hyvlad morot och saltgurka

Gör först moset genom att bryta blomkålshuvudet i buketter. Lägg dem i en kastrull och häll över vatten så att det täcker blomkålen.

Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter eller tills blomkålen är genomkokt.

Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare. Mixa i några sekunder och häll på grädden. Kör till ett jämnt mos.

Häll över moset i kastrullen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner gräslök. Skär falukorv, aubergine, squash och äpple i skivor.

Hetta upp en stekpanna med smör och stek först falukorven, sedan aubergine och squash. Strö på lite salt och svartpeppar över grönsakerna.

Varva korv, äpple, grönsaker och lägg en klick senap emellan. Stick en tandpetare eller en grillpinne genom korven så att det håller ihop.

Servera med blomkålsmos, saltgurka och hyvlade morötter.

 

12 maj 2010

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept