VARMRÄTTER

 

Jan Starks Korvgryta


Portioner: 4
 

Ca 500 g skivad potatis
1 hönsbuljongtärning
2-3 kryddstarka korvar, t.ex. chorizo med kajenn
ca 350 g mager Falu eller kalkonkorv
smör eller margarin
vitlök efter smak
1-2 röda paprikor
1-2 gula lökar
paprikapulver
tomatpuré
klipp persilja eller lite av det gröna från en purjolök


Skala potatisen. Skär i skivor och koka dem mjuka i 6 dl vatten med buljongtärningen. Skär den kryddiga korven i slantar och falukorven i strimlor. Bryn lätt i en stor gryta med matfettet. Tillsätt vitlök samt paprikan och löken skuren i grova strimlor. Rör om och krydda med paprikapulvret och lite tomatpuré. Vänd ner potatisen och späd med buljongen. Låt allt puttra ihop några minuter och strö rikligt med persilja eller purjolök över.

25 maj 2010

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept