Isterband med rödbetshummus

 

isterband
smör

Pytt:
1 kg blandade rotfrukter
1 rödlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl hackad gräslök

Rödbetshummus:
1 burk kikärter, ca 400 g
½ rödlök
150 g inlagda rödbetor
1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna rotfrukter och lök. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta, peppra och lägg i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 15–20 min. Rör ner gräslöken. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala löken. Mixa kikärter, lök och rödbetor. Blanda ner yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Stek isterbanden i smör i en stekpanna 5–6 min. Servera med pytt och rödbetshummus.