VARMRÄTTER

 

Falukorv med kålrotsfräs

4 pers                                                                                                                 Max 20 min

8-10 potatisar. ca 800 g
1 kålrot. ca 500 g
1 gul lök
1 msk olja
1 dl vatten
3 msk mango chutney
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g falukorv
3 msk hackad persilja

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och riv kålrot och lök grovt, gärna på matberedarens grova rivskiva. Fräs kålrot och lök i olja några minuter. Häll på vatten och tillsätt mango chutney. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ca 5 minuter tills vätskan kokat in. Rör gärna i hackad persilja. Skär korven i skivor och stek den, utan extra matfett, några minuter per sida.
Servera den nystekta korven med kålrotsfräs, kokt potatis och bröd.

02 april 2011

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept