VARMRÄTTER

 

Louisianainspirerad potatissallad med knaprig chorizo

4 port.                                                                                                    30 min.

2 dl utspädd kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
1 dl rödvinsvinäger
1 msk rapsolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 tsk dillfrö
400 g kokta och halverade färskpotatis
0,5 skivad purjolök
1 tärnad röd paprika
4 stjälkar bladselleri i bitar
2 majskolvar kokta i bitar
1 skivad röd chili urkärnad
1 dl hackad persilja
200 g skivade och knaperstekta chorizo

Värm buljong, vinäger och olja. Tillsätt salt, peppar och dillfrön. Blanda potatis, purjolök, paprika, bladselleri, majskolvar och färsk röd chili i en skål. Häll lagen över grönsakerna och låt svalna. Rör om då och då. Toppa med persilja och nystekta chorizoskivor.

27 maj 2011

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept