VARMRÄTTER

 

Het linsgryta med chorizo och blomkål

Posted by matfarbron on 23rd September 2011 in Gryta, Korv

4 pers. 30 min.

150 g Röda linser (torkade) 
1 msk Grönsaksfond (konc.) 
1 Rödlök 
1 klyfta Vitlök 
1 huvud Blomkål 
3 Tomater 
3 Chorizo 
2 msk Olivolja 
   

1. Skölj linserna i kallt vatten. Koka upp vatten med grönsaksfond. Lägg i linserna och koka enligt förpackning (cirka 10 minuter). Häll bort vattnet. 
2. Skala och finhacka röd- och vitlök. Skär tomaterna i små bitar. Dela blomkålen i små buketter. 
3. Hetta upp olja i en stor stekkastrull. Lägg ner röd- och vitlök. Fräs någon minut. Tillsätt blomkål och tomathacket. Slå på vatten så att det täcker. Låt småkoka i cirka 10 minuter. 
4. Skär korven i skivor och lägg ner i grytan. Tillsätt linserna. Salta. Låt småkoka i 5 minuter till.

23 september 2011

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept