VARMRÄTTER

 

Ostgratinerad chorizo med bönsallad
4 pers.                                                                                  Under 30 min


4 chorizo
2 lökar
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 dl riven grevéost
2 burkar kokta bönor (ā 400 g)
3 tomater
1 gul paprika
2 msk citronsaft
4 msk olivolja
2 msk hackade örter (t ex persilja, basilika, gräslök)

Sätt ugnen på 200°C.
Skala, dela och skiva löken, stek den i matfettet. Smaksätt med salt och peppar.
Dela chorizon på längden, lägg korvhalvorna tätt i en ugnssäker form. Lägg på lök och ost. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
Häll av och skölj bönorna i ett durkslag. Skär tomaterna i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Blanda citronsaft med olivolja och örter, smaksätt med salt och peppar. Blanda bönorna med grönsaker och citrondressing.
Servera den ostgratinerade chorizon med bönsalladen.

 

15 december 2011

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept