VARMRÄTTER

 

Korv med coleslaw och mos
 

4 port.
Under 30 min


900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk (3 %)
3 msk smör eller margarin
salt och peppar
400 g vitkål
1 morot
1 1/2 dl gräddfil
2 msk dijonsenap
480 g kryddstark korv
150 g bistrosallad

Skala och koka potatisen. Stöt och vispa till ett mos tillsammans med mjölken och 2/3 av matfettet. Smaka av med salt och
peppar.
Strimla kålen grovt. Koka upp saltat vatten och häll över kålen. Låt stå 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt kålen rinna av väl.
Skala och grovriv moroten. Rör ihop gräddfil och senap. Blanda morot och kål med gräddfilssåsen. Smaka av med salt och peppar.
Stek korven i resten av matfettet. Servera med moset, coleslaw och sallad.

 

02 mars 2012

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept