VARMRÄTTER

 

Fyllda isterband med stuvad potatis

 

4 pers.

4 isterband

Fyllning:
1/2 gul lök
1/2 dl hackade inlagda rödbetor
1 saltgurka
1/2 äpple

Stuvad potatis:
1 kg potatis
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt och malen vitpeppar
1/4 purjolök

Isterband:
1. Sätt ugnen på 225°. Skåra isterbanden på längden och lägg dem i en ugnssäker form. Skala och hacka lök och äpple. Fräs löken i smör och blanda i äppelhacket. Hacka rödbetorna och saltgurkan och blanda ner. Fördela fyllningen i de skårade isterbanden och ställ in dem i ugnen i 20 minuter.
Stuvad potatis:
2. Skala och skiva potatisen. Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten, låt rinna av. Ansa och skiva purjolöken. Smält smöret och vispa ner mjölet tills redningen blir slät. Spä med mjölken, lite i taget. Lägg i purjoskivorna och låt det sjuda sakta i ett par minuter. Krydda med salt och peppar och vänd försiktigt ner potatisskivorna

 

08 mars 2012

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept