VARMRÄTTER

 

Rotfruktsris med kryddig korv

 


4 port. Över 20 min


4 portioner basmatiris
250 g gröna ärter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 bit kålrot ca 200 g
2 morötter ca 200 g
1 msk olja
salt och peppar
ca 500 g kryddig korv

1. Koka riset enligt förpackningens anvisning. Blanda ner ärterna när det återstår några minuter av risets koktid.
2. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skär löken i klyftor, hacka vitlöken och skär rotfrukterna i tärningar.
3. Stek lök och rotfrukter i oljan i en stekpanna tills de är mjuka. Skär korven i bitar och låt den steka med mot slutet. Krydda med salt och peppar. Blanda allt med riset.
4. Servera rotfruktsriset med lätt crème fraiche smaksatt med chilisås.

 

22 mars 2012

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept