VARMRÄTTER

 

Mustig korvgryta med senapsaioli
4 port 25 min.
 


600 g falukorv eller frukostkorv
5 dl vatten
1 kött- eller hönsbuljongtärning
3 msk tomatpuré
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
500 g skalade potatisar
600 g frysta sommargrönsaker
75 g strimlad purjolök
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 msk färska örter, t ex krasse eller ärtskott

Senapsaioli:
2 dl kesella (10 %)
1 msk majonnäs, gärna lätt

Dra skinnet av falukorven. Skär korven i skivor. Koka upp vatten, buljongtärning och tomatpuré. Lägg i potatisen och koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
Tillsätt korv, sommargrönsaker och purjo, koka upp och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med grönt.
Rör ihop senapsaiolin och servera en klick i varje tallrik
2 tsk osötad senap
1 liten pressad vitlöksklyfta

 

18 september 2012

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept