VARMRÄTTER

Ungersk korvgryta med ägg

Antal personer: 2
 

 

1 gul lök
1 stor röd paprika
1 vitlöksklyfta
100 g god stark korv
1 msk baconfett, ister eller solrosolja
1 tsk hel kummin
½ msk paprikapulver
1 burkar krossade tomater
1 lagerblad
salt och svartpeppar
2 ägg

 

1. Tärna lök och paprika grovt. Hacka vitlöken. Skiva korven.
2. Hetta upp baconfett, ister eller solrosolja i en gryta. Stek allt tills det börjar få färg. Slå på de krossade tomaterna och tillsätt paprikapulver, kummin och lagerblad.
3. Låt sjuda i 30 minuter under lock och smaka sedan av med salt och peppar.
4. Knäck äggen i en skål och vispa dem lätt. Rör ned dem i grytan. Täck med locket igen och låt sjuda 3-4 minuter. Klart!

25 januari 2013

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept