VARMRÄTTER

 

Falukorv med rotsaker och senapssås

Antal personer: 4
 
4 potatisar
200 g kålrot
250 g kålrabbi
2 morötter
0,5 st. purjolök
500 g falukorv
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 lagerblad
1 krm nymald vitpeppar
0,5 knippe färsk mejram

Senapssås
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk skånsk senap
1 tsk fransk senap
0,5 krm salt


1. Skala och ansa grönsakerna. Skär dem i ½ cm stora strimlor. Skär korven i bitar. Koka upp vatten och smula ner buljongtärningar. Tillsätt lagerblad och peppar.
2. Lägg ner grönsakerna och låt koka 6-8 min. Lägg ner purjolök och korv. Låt det koka ytterligare 1-2 min. Strö på mejram.
3. Blanda ingredienserna till såsen och servera till korvgrytan.

18 mars 2013

 

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept