VARMRÄTTER



 

Rosastekta lammkotletter

4 personer


 

8 lammkotletter
smör att steka i
8 tomater
1 kruka basilika
1 kvist persilja
1 röd chilifrukt
1 pressad vitlöksklyfta
50 g smör
½ dl smulat vitt bröd
4 späda morötter
1 knippa salladslök
2 msk olivolja
1 msk socker
salt
malen vitpeppar


Dela tomaterna på mitten och placera dem i en eldfast form.
Finhacka basilikan, persiljan och chilin. Blanda kryddorna med vitlöken, smöret och brödsmulorna.
Fördela blandningen på tomaterna. Baka tomaterna i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
Skala och skär morötterna och salladslöken i mindre bitar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs grönsakerna på hög värme i 3-4 minuter. Strö över sockret och rör med en sked så att grönsakerna blir riktigt glansiga. Krydda med salt och vitpeppar.
Krydda kotletterna med salt och vitpeppar. Hetta upp smöret i en stekpanna. När smöret skiftar färg mot brunt ska kotletterna läggas i. Stek dem på hög värme i 1-1½ minut på var sida. Lammköttet ska vara lite rosa i mitten. Servera med grönsakerna och tomaterna.

 

söndag 30 maj 2010


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept