VARMRÄTTER



 

Viltgryta

4 pers

0,6 kg grytbitar av älg eller nötkött eller som vi hade grytbitar av Hjort (som var det möraste kött som vi ätit på mången god dag. Ingrid sa att det här är restaurangkött! Tack för den fina presenten Jägaren!)
1½ dl rödvin
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
3 msk vilt- och kantarellfond
10 krossade enbär
1 tsk timjan
1 tsk kinesisk soja
½ dl vinbärsgelé
3–4 gula lökar
smör
½ msk majsstärkelse

Till servering:
gelé, svamp och purjolök

Till grytor passar det bra med framdelskött som högrev, bog och bringa. Låt puttra – länge!

Blanda vin, crème fraiche, fond, enbär, timjan, soja och gelé i en gryta. Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka under lock ca 1 ½ tim. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka 2 min.
Servera med kokt potatis, gelé, smörfräst svamp och purjolök.

Och som vanligt mår grytan bäst av att göras dagen före

måndag 24 januari 2011


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept