VARMRÄTTER



 

Biff med färskost och champinjoner

 4 port
Över 20 min

4 portioner ris
400 g strimlad lövbiff
1 msk olja till stekning
2 röda lökar
100 g färska champinjoner
2 msk färskost (16 %)
1 dl matlagningsgrädde (15 %)
3 dl vatten
1 msk kinesisk soja
salt och peppar

1. Koka fyra portioner ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Strimla lövbiffen.
3. Skala och skiva löken. Skiva champinjonerna i tjocka skivor.
4. Bryn köttet i oljan i en panna ca 5 minuter. Tillsätt lök och champinjoner och bryn ytterligare någon minut.
5. Tillsätt färskost, grädde, vatten och kinesisk soja. Koka ca 10 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera nykokt ris vid sidan om.

Gott att servera matyoghurt och gurka med sweetchili sås till.

torsdag 09 juni 2011


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept