VARMRÄTTER


Söndagsgryta/Slowfood gryta



1 kg högrev
2 åkerö äpplen
1 gul lök
3 lagerblad
äppelcidervinäger
1 bit pepparrot
salt, svartpeppar

Nykokt romanesco
1 romanesco
½ finhackad gul lök
1 klick smör

Salta och peppra köttet runt om. Stek noggrant runt om i het panna. Lägg i en lergryta med grovskuret äpple, lök och lagerblad. Slå på vatten och sjud i ugn på 140 C i ca. 3h (alt. På 90 C över natten i ugnen). Tag ut och smaka av buljong med äppelcidervinäger, salt och svartpeppar.
Servera med nyriven pepparrot, finstrimlat äpple, potatis pure och nykokt romanesco.

Nykokt romanesco
Svetta löken och smöret i en kastrull tills löken är riktigt mjuk.
Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka romanesco skuren i grova bitar hastigt. Blanda med löken och servera direkt.

söndag 28 oktober 2012


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept