VARMRÄTTER


Indisk lammgryta med yoghurt


4 pers.
1 tim 20 min



800 g benfritt lamm, gärna grytbitar
2 gula lökar
8 vitlöksklyftor
1 äpple
4 msk olja
3 msk curry
2 tsk malen eller hel spiskummin
1 kanelstång
1 msk tomatpuré
4 msk mango chutney
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt
½ msk olja
2 dl naturell yoghurt

Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna äpplet.
Hetta upp 2 msk olja i en stor gryta och bryn köttet runt om på stark värme.
Ta upp köttet och lägg åt sidan. Hetta upp resten av oljan och fräs lök, äpple, curry och spiskummin några minuter.
Lägg i köttet och tillsätt kanelstång, tomatpuré, mango chutney, vatten, buljongtärning och salt. Låt småputtra tills köttet är mört, ca 1 tim.
Tillsätt soja och yoghurt och koka ytterligare 5-10 min.


söndag 29 december 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept