Translate to any language:

VARMRÄTTER


 Pitabröd med chipotlefräst lövbiff



1½ msk chipotlepasta
400 g lövbiff
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
2 dl tomatkross

Salsa:
2 avokado
1 lime
1 rödlök
1 tomat

4 pitabröd
1 kruka färsk koriander
3 msk olivolja

Strimla lövbiffen i centimetertjocka strimlor. Hacka gul lök och vitlök fint.
Bryn lövbiffen först, tillsätt sedan vitlök, gul lök och spiskummin och låt fräsa samman.
Tillsätt chipotlepasta och tomatkross, krydda med all och puttra samman under tiden du gör salsan.
Hacka rödlök i småbitar, skär avokadon i tärningar, riv skalet från limefrukterna och pressa på saften.
Blanda allt i en skål och krydda med salt. Vänd runt med olivolja och hackad koriander. Låt gärna stå några minuter.
Servera allt i värmda pitabröd, både lövbiff och salsa. Toppa med mer koriander.

 


måndag 02 februari 2015


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept