Translate to any language:

VARMRÄTTER


Mustig Chiligryta

 

6 pers.

1 kg högrev
150 g Bacon
4 vitlöksklyftor
3 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 1⁄2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
2 msk tomatpuré
5 dl porter
1 1⁄2 msk konc. oxfond
1 msk honung
250 g steklök
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili
1 tsk salt


Skala och skiva vitlöken. Skär köttet i ca 3x3 cm stora tärningar och bryn det i smör i en gryta med baconen. Tillsätt vitlök, kryddor och tomatpuré. Häll på porter, fond och honung. Låt koka under lock på svag värme ca 1 tim. Skala och lägg i steklöken och koka ytterligare ca 1 tim. Höj värmen och rör i crème fraiche. Koka ihop ca 3 min och smaka av med salt. Servera chilin med fullkornsris blandat med svarta bönor och majs.

 


lördag 02 januari 2016


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept