Translate to any language:

VARMRÄTTER


Matig höstgryta toppad med pepparrotsvisp

 

4 pers.

1 kg högrev skuren i 3 cm bitar
2 msk smör
2 tsk flingsalt
1 tsk grovmalen svartpeppar
7½ dl buljong, gärna oxbuljong (från fond)
250 g skalade steklökar eller delade pärlökar
2 morötter i bitar
200 g tärnad rotselleri
2 skivade vitlöksklyftor
1 liten knippe färsk timjan
1 msk maizena, eventuellt

Pepparrotsvisp:
2 dl crème fraiche
1 dl finriven färsk pepparrot
½ tsk salt
½ tsk strösocker

Hetta upp en gryta och bryn köttet i omgångar i smör. Salta och peppra under stekningen. Häll på buljongen och låt koka 1 tim med lock. Tillsätt lök, morötter, rotselleri, vitlök och timjan. Låt sjuda utan lock i ½–1 tim till, tills köttet är riktigt mört. Späd ev med vatten under kokningen. Red ev grytan med maizena utrört i lite vatten
Vispa upp créme fraiche och blanda med riven pepparrot, smaka av med salt och socker. Toppa grytan med riven pepparrot och gräslök och servera med pepparrotsvispen och gärna kokt potatis till.

 


tisdag 07 juni 2016


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept