Translate to any language:

VARMRÄTTER


Leif Mannerströms kalops


 

8 pers.



2 kg högrev eller bringa
2 st gula lökar
2 st morötter
Smör, till stekning
0.5 msk mjöl
6 st lagerblad
10 –15 kryddpepparkorn
4–5 kryddnejlikor
2 msk ansjovisspad
Salt
Peppar

Till servering
Kokt mjölig potatis

1. Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar.
2. Skala och skär lök och morot i stora bitar.
3. Bryn köttet völ runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
4. Salta och peppra.
5. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
6. Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
7. Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme.
8. Rör om då och då så att inget bränner vid.
9. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor.
4 Dra pannan åt sidan. Halvera tomaterna. Servera skaven i pitabröd med tillbehören.


onsdag 21 mars 2018


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept