PAJ



Räk- och ostpaj med blandad sallad

 


4 pers

Degen:
2 1/2 dl mjöl
100 g smör
100 g keso

Fyllningen:
200 g fetaost
200 g räkor utan skal
2 dl riven Västerbottensost
3 ägg
2 1/2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
färsk oregano

Blanda mjölet, smöret och keson i matberedare till en jämn deg. Låt vila i 20 minuter. Värm ugnen till 200 grader. Tryck ut degen i en glas- eller keramikform (30 centimeter i diameter) med låg kant. Sätt aluminiumfolie runt kanten så att den inte halkar ner. Förgrädda i 10 minuter. Smula ner fetaosten i pajformen, lägg på räkorna och den rivna Västerbottenosten. Vispa samman äggen och grädden och pressa ner vitlöksklyftan. Dra ner färska oreganoblad efter behag. Häll blandningen över pajen. Grädda mitt i ugnen i 35 minuter i 200 grader.
Servera med en matig grönsallad bestående av olika salladssorter, rädisor och lättkokta morötter, sparris och en vinägrett.

07 december 2010

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept