PAJ



Köttfärspaj med svamp

Posted by matfarbron on 29th August 2011 in Paj

4 pers.

3 dl vetemjöl 
100 g smör 
2-3 msk vatten

400 g köttfärs 
1 purjolök eller gul lök 
200 g champinjoner (eller annan svamp) 
2 tsk söt senap 
salt 
peppar 
1½ dl gräddfil 
hackad persilja

Hacka ihop mjöl och smör och tillsätt vatten. Arbeta ihop till en pajdeg. Tryck ut 2/3 av den i en pajform. 
Bryn köttfärsen grynig i lite smör tillsammans med skivad svamp och hackad purjo eller lök på ganska stark värme. Smaksätt med senap, salt och peppar. Rör i gräddfil och persilja. 
Grädda pajskalet 10 minuter i 225 grader. Fyll med köttfärsen. Gör remsor av resterande deg och lägg på. Grädda 15 minuter till. Servera med en blandad grönsallad.

29 augusti 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept