PAJ



Baconpaj med purjolök

 

Posted by matfarbron on 14th September 2011 in Paj

4 pers.

Pajskal: 
3 dl dinkelmjöl fullkorn 
125 g smör 
2 msk vatten

Fyllning: 
1 purjolök 
2 pkt bacon 
5 dl crème fraiche 
citronpeppar 
havssalt 
svartpeppar

riven ost 
3-4 tomater

Blanda dinkelmjöl, smält smör och vatten i en bunke. 
Tryck ut degen i en pajform. Grädda ca 10 minuter i 215 grader. 
Under tiden skalet gräddas så klipper du bacon i små delar som du sen steker. Finhacka purjolöken och tillsätt detta i stekpannan. Krydda med havssalt, svartpeppar och citronpeppar. 
Häll upp 5 dl crème fraiche i en bunke och tillsätt därefter det du nyss stekte. Smaka av med eventuellt ytterligare citronpeppar, havssalt och svartpeppar. Man ska känna den salta smaken samt syrligheten från crème fraiche & citronpepparn ganska tydligt. 
Häll över röran på det förgräddade skalet och strö över riven ost. Lägg även på skivade tomater. 
Gräddas i 25 minuter i 200 grader.

14 september 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept