PAJ



Solskenspaj med köttfärs och svamp
4 pers.

 

Pajdeg:
125 g smör
2 ½ dl vetemjöl
1-2 msk kallt vatten

Fyllning:
400 g blandfärs
1 gul lök
200 g champinjoner
1 paprika
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk paprikapulver
2 tsk kinesisk soja

Garnering:
6-7 st. ananasringar
körsbärstomater
2-3 dl riven lagrad ost

Blanda samman pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 15 minuter, 200 grader.
Hacka löken, skiva svampen och tärna paprikan. Bryn grönsakerna i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt soja och crème fraiche. Låt puttra samman något. Bred ut köttfärsröran i pajskalet.
Lägg anansringar över köttfärsen. Placera en tomat i mitten av varje ananasring. Strö över riven ost.
Grädda i 15 minuter, 225 grader.

 

14 februari 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept