PAJ



Lammfärspaj
4 pers.



Pajdeg:
100 g Arla smör
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 krm salt ½ dl Arla Ko® mjölk

Fyllning:
400 g lammfärs
1 gul lök
1 msk Arla smör
3-4 pressade vitlöksklyftor
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet getost,honung,rosmarin
1 tsk salt
1 ½ dl grovriven ost, t ex Kvibille® Svecia
150 g körsbärstomater

Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga pajskalet och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och grovhacka löken. Stek lammfärsen i smör i en stekpanna. Lägg ner lök och vitlök och fortsätt steka ett par min. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Lägg i lammfärsröran. Strö över osten. Skär tomaterna i halvor och fördela på fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.

 

22 november 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept