PAJ



Svamp- och purjolökspaj



4-6 port/8 bufféportioner

2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella

Fyllning:
1 liter färsk svamp eller 20 g torkad
2-3 purjolökar
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
2-3 dl riven lagrad ost, t ex Präst

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär svampen i bitar och purjolöken i skivor. Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min. Lägg i purjolöken och låt den fräsa några min. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och grädde. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Lägg i svamp, purjolök och ost blandat i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.

Servera med en sallad.
 


 16 november 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept