PAJ



Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och jalapeño


6 port.
1 tim.


50 g rumsvarmt smör
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
½ tsk salt

Fyllning:
1 msk smör
½ hackad gul lök
400 g nötfärs
100 g mexikansk kryddblandning, helst taco
2 dl tacosås, mild, medium eller stark
8 hela eller delade cocktailtomater
2 skivade jalapeño
3 ägg
2 dl gräddfil
1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
1½ dl riven, lagrad ost, riven

Ugnstemperatur
225 - 175º

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Låt smöret vara kylskåpskallt om du mixar degen i matberedare. Tryck ut degen i en rund form som är 20 centimeter i diameter. Förgrädda skalet 10 minuter i 225 grader.

Fyllning
Fräs löken i smöret, tillsätt färsen och stek tills den är jämnt grynig. Rör då och då. Tillsätt kryddmix och tacosås och låt puttra någon minut. Fördela färsen i det varma pajskalet. Lägg på tomater och feferoni eller jalapeño. Vispa ihop ägg, gräddfil och svartpeppar och häll över färsen. Strö över ost och grädda mitt i ugnen, 30-40 minuter.


 


 05 februari 2014

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept